Loading...

Unique Select: de meerwaarde van gerichte rekrutering


Rekruteringsbedrijven staan voor een immense uitdaging. De hoeveelheid openstaande vacatures is enorm, het aantal werkzoekenden is beperkt: een trend die zich doorzet op alle niveaus. Maar Unique deinst niet terug voor een challenge, integendeel. Onze insteek? Durven focussen. Daarom lanceerden we Unique Select: een businesslijn die zich toespitst op de rekrutering van middle management profielen. Een gerichte aanpak, die duidelijk haar vruchten afwerpt!

De middle manager: onmisbare schakel op de werkvloer

De middle manager speelt een cruciale rol binnen elke organisatie. Dit profiel bouwt de brug tussen de directie en het operationele niveau, door strategische doeleinden van hogerop te vertalen naar de werkvloer. Een functie die meer dan ooit doorslaggevend is in een moderne arbeidsmarkt, waar hybride werkvormen de boventoon voeren. Door middel van sterke communicatielijnen zet de middle manager de schouders onder het verspreiden van de bedrijfsvisie.  

Onze sleutelrol 

Unique Select begrijpt als geen ander het belang van een goede middle manager. Om de juiste match te vinden, dompelen we ons volledig onder in het beoogde profiel. Wat zijn de professionele noden en verwachtingen van een middle manager? Ons team zet haar gespecialiseerde expertise in om gericht te rekruteren.  


“Van in het begin was er duidelijke, gedetailleerde communicatie, zowel over de job en de werkgever als over de rol van Unique Select. Doorheen heel het proces werd er kort op de bal gespeeld. Dit maakte van Unique Select echt een meerwaarde in mijn sollicitatieproces.”
- Joyce, opgestart als Content Marketing Manager via Unique Select
 

 De verwachtingen van de middle manager als startpunt

Een middle manager heeft vaak zelf meegedraaid op operationeel niveau. Die jarenlange expertise en ervaring worden vervolgens ingezet in een leidinggevende functie. Het resultaat? Deze profielen weten precies waar ze naartoe willen, maar ook waar ze niét naartoe willen in hun nieuwe job. Er zijn concrete verwachtingen omtrent takenpakket, loon, extralegale voordelen, bedrijfscultuur …

Onze sleutelrol 

Tijdens een intakegesprek met een kandidaat, gooit Unique Select steeds dezelfde vraag op tafel: “Wat verwacht je van je nieuwe functie?” Essentiële input om een werkgever te vinden die aan deze ambities tegemoetkomt. Het is aan ons als rekruteringspartner om de puzzel piekfijn te leggen.


“Unique Select schrijft een ‘uniek’ verhaal in hun begeleiding. Op basis van mijn online gegevens wisten de recruiters mijn profiel meteen goed in te schatten en stelden ze specifieke vragen. Na dit open gesprek gaf ik groen licht om mij in het selectieproces mee te nemen.”
 - Dave, opgestart als Productiemanager via Unique Select

De perfecte fit voor de werkgever

De klant koestert evengoed verwachtingen over potentiële kandidaten. Helemaal logisch, aangezien de middle manager één van de uithangborden van de organisatie vormt en een stevige stempel op het strategisch businessverhaal drukt. Een uitstekende fit met de bedrijfscultuur is dus het streefdoel. Maar hoe vind je de kandidaat die perfect in het plaatje past?

Onze sleutelrol 

Unique Select duikt deskundig in het bedrijfs-DNA: van organisatiecultuur, tot interne teamdynamiek. Zodra we precies weten welk profiel hierbij aansluit, starten we een gerichte zoektocht. Daarom organiseren we diepgaande 360°-gesprekken met zowel potentiële kandidaten als toekomstige collega’s. 


“Wij zochten naar een Master Data Manager. Dankzij Unique Select kwamen er al vlug twee geschikte kandidaten naar boven, waarvan we er eentje effectief aanwierven. In de ‘war for talent’ is het belangrijk om snel te schakelen. Dankzij de professionele begeleiding van Unique Select konden we de procedure vlot doorlopen en in een mum van tijd de juiste persoon aantrekken!”
 - Unique Select-klant 

 

Mijn sollicitatieproces verliep professioneel en tegelijkertijd erg gemoedelijk. Al vanaf het eerste gesprek met jou voelde ik mij helemaal op mijn gemak. De uitleg over Unique Select en de toelichting over wie jij bent en wat jullie doen, brak meteen het ijs. Ook stelde je veel open en geïnteresseerde vragen naar mij toe en werd meteen duidelijke toelichting gegeven over de vacature en de vervolgstappen die jij zou nemen. Dit alles zorgde ervoor dat ik een duidelijk beeld had over wat er te wachten stond en wat jij achter de schermen zou doen voor mij. Ik vond het een sterke meerwaarde om na het sollicitatiegesprek met mijn nieuwe werkgever ook nog even met u te kunnen overleggen. Dit zorgde voor de nodige nuance bij het voorstel en overtuigde me om het voorstel ook te accepteren.

Dries – opgestart als QHSE Manager 

Unique Select maakt het verschil

Voor Unique Select is het glashelder: een bewuste focus binnen rekrutering loont. Bovendien is de nood aan sterke middle management profielen alleen maar gestegen door de toenemende digitalisering en de opmars van hybride werkvormen. Daarom helpen wij bedrijven graag om de juiste kandidaat op hun radar te brengen. Deskundig en doelgericht!

Meer weten over onze werkwijze? Benieuwd hoe we jou kunnen ondersteunen?